Επιλογή Σελίδας

Επεξεργασία Νερού σε Σταθμούς Παραγωγής Ενέργειας

Μάιος 26, 2024

Η επεξεργασία νερού στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας είναι ουσιώδης για την αποδοτική και αξιόπιστη λειτουργία τους. Το νερό χρησιμοποιείται σε ποικίλες διαδικασίες, όπως στην ψύξη, στην παραγωγή ατμού και στις χημικές διεργασίες. Η διασφάλιση της ποιότητας του νερού είναι κρίσιμη για την αποφυγή διάβρωσης, επικαθήσεων και άλλων φθορών που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του εξοπλισμού.

Χρήσεις του Νερού σε Σταθμούς Παραγωγής Ενέργειας

• Ψύξη: Το νερό χρησιμοποιείται για την ψύξη του εξοπλισμού και των ατμοστροβίλων, ιδιαίτερα σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, όπου η αποβολή θερμότητας είναι απαραίτητη.
• Παραγωγή Ατμού: Σε σταθμούς παραγωγής ατμοστροβίλων, το νερό θερμαίνεται και μετατρέπεται σε ατμό, ο οποίος κινεί τις τουρμπίνες.
• Χημικές Διεργασίες: Το νερό χρησιμοποιείται για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και για άλλες χημικές διεργασίες εντός του σταθμού.
• Νερό Πυρόσβεσης – Γενικών χρήσεων: Το νερό χρησιμοποιείται για τις ανάγκες πυρόσβεσης του σταθμού καθώς και τις γενικές χρήσεις του όπως καθαριότητα κ.λ.π,.
• Πόσιμο νερό: Για το προσωπικό

Ο συνδυασμός των τεχνολογιών UF, RO και EDI προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για την παραγωγή εξαιρετικά καθαρού νερού. Μέσω της Υπερδιήθησης (UF) στην αρχική επεξεργασία του νερού απομακρύνονται σωματίδια και των μικροοργανισμοί. Στο στάδιο της Αντίστροφης Όσμωσης με Διπλό Πέρασμα πραγματοποιείται περαιτέρω καθαρισμός του νερού για την απομάκρυνση διαλυμένων αλάτων και οργανικών ρύπων. Στην Τελική επεξεργασία και με τη χρήση του  Ηλεκτροαποϊονισμού (EDI) απομακρύνονται τα εναπομείναντα ιόντα παράγοντας υπερκάθαρο νερό.

Η επεξεργασία νερού σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας με τη χρήση υπερδιήθησης (UF), αντίστροφης όσμωσης (RO) με διπλό πέρασμα και ηλεκτροαποϊονισμού (EDI) εξασφαλίζει την παραγωγή εξαιρετικά καθαρού νερού. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας του εξοπλισμού (μείωση επικαθήσεων και διαβρώσεων), στη μείωση του κόστους λειτουργίας(συχνότητα συντήρησης και χρήσης χημικών) και στην προστασία του περιβάλλοντος (ελαχιστοποιώντας την παραγωγή αποβλήτων).